Přeskočit na hlavní obsah

ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO: 1) DEN: DOLSKÝ MLÝN

První den patřil cestě do Vysoké Lípy, odkud jsem v dalších dnech podnikal výlety po Českosaském Švýcarsku. V pozdní odpoledne jsem dnes stihl ještě návštěvu Dolského mlýna, známého z filmu Pyšná princezna.
Nový, rozšířený cestopis z Českosaského Švýcarska   2011
(Kvalita fotografií, je ovlivněna tehdejšími možnostmi)
ITINERÁŘ 
1) DĚČÍN - VYSOKÁ LÍPA - DOLSKÝ MLÝN - VYSOKÁ LÍPA ⤵
2) VYSOKÁ LÍPA - KONIGSTEIN - BAD SCHANDAU - HOHNSTEIN - KUHLSTALL - VYSOKÁ LÍPA 

1) DĚČÍN - VYSOKÁ LÍPA - DOLSKÝ MLÝN - VYSOKÁ LÍPA
Ve čtvrtek 21.4. se z Krnova vydávám vlakem, abych po 7 hodinách s 2 přestupy dorazil v 14:00 hod. do Děčína, odkud mě ještě čekala cesta z nádraží do kempu ve Vysoké Lípě. 
V Děčíně se vydávám k zámku, ležící na skalním ostrohu nad soutokem Labe a Ploučnice.
K zámku vede přístupová cesta, zvaná „Dlouhá jízda. Je ojedinělou barokní stavbou svého druhu v Čechách, která je dlouhá neuvěřitelných 292 metrů a 10 metrů široká. Cesta je po stranách lemovaná zdmi, někde až 7,5 metru vysokými. Bohužel je zámek uzavřený a já tak pokračuji v mé cestě do kempu ve Vysoké Lípě.
Cesta do Hřenska naštěstí není moc frekventovaná, takže cesta probíhá bez problémů. V Hřensku odbočuji na Vysokou Lípu, kde se kemp Mosquito stane mým domovem na 6 dní.
Do kempu přijíždím v 16:00 hod a protože mám čas, vydávám se ještě k Dolskému mlýnu.
Mlýn je známý z pohádky Pyšná princezna, bohužel z něho zbyly už jenom obvodové zdi.
INFO
Vzdálenost: 40 km
Nastoupáno: 578 m.
FOTOGALERIE

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Když se snažíme dosáhnout svých sportovních cílů, chceme se cítit odměněni za své úsilí. Odznaky Garmin Connect přinášejí rychlý a snadný způsob, jak sledovat svůj pokrok, získávat body a uznání za své aktivity. Díky bodům můžete soutěžit se svými známými, stoupat v žebříčku a dosahovat vyšších úrovní. Čím více aktivit dokončíte, tím více bodů získáte.  Úrovně odznaků se pohybují od 1 do 10.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE, ODPOJUJE SE BLUETOOTH, HODINKY NEJDOU SPÁROVAT

Jedním z největších problému Garmin je, že doplácí na to, že každý výrobce telefonu, někdy i model má jiné nastavení. Např. některé nastavení automaticky uspávají Connect (a jiné aplikace) a tím pak vaše zařízení, např. hodinky nedostávají potřebné informace z telefonu.

ROZDÍLY MEZI: GARMIN FENIX 8 & EPIX 2 PRO & FENIX E. JAKÉ AMOLED HODINKY VYBRAT ?

⌚ Hlavní vlajkovou lodí Garmin je nyní Fenix 8 Amoled, který postupně více a více poráží verze s MIP ( transflektivním)  displejem. Fenix 8 Amoled, není nejlevnější, přesto si najde mnoho příznivců. Pro ty, kteří hledají jinou variantu s Amoled displejem, se pokusím přijít s menším srovnáním.