Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN: 2) SKÓRE SPÁNKU - VÝPOČET, HODNOCENÍ, ZOBRAZENÍ A JEHO HISTORIE

🛌 Vedle číselného a slovního vyjádření skóre spánku, který vyjadřuje kvalitu vašeho spánku, se můžete podívat na váš spánek také v pohledu za 7 dní, 4 týdny nebo 1 rok.
Články - Garmin
Na blogu nepoužívám reklamy, Pokud se vám blog líbí nebo vám pomohl, budu rád, když mi koupíte kávu :)

⏩ 2) SKÓRE SPÁNKU, VÝPOČET, HODNOCENÍ, ZOBRAZENÍ A JEHO HISTORIE

Po probuzení si můžete na hodinkách nebo v aplikaci Connect zobrazit skóre spánku, jeho kvalitu a trvání.
Skóre spánku je základní informace, jak dobře jste se vyspali a jak jste připraveni na další den. Na skóre spánku se můžete podívat také v delším časovém horizontu nebo ho porovnat s dalšími metrikami.

A) ČÍSELNÉ ZOBRAZENÍ SKÓRE SPÁNKU

Vašemu spánku bude přiřazeno skóre na stupnici 0-100, které shrnuje celkovou kvalitu vašeho spánku. Čím vyšší je skóre spánku, tím více byl spánek kvalitní. Nízké spánkové skóre může znamenat, že váš den bude náročný.
» Skóre spánku je řazeno do čtyř kategorií:
• Skvělé: 90-100
• Dobré: 80-89
• Uspokojivé: 60-79
• Špatné: pod 60

> PODLE ČEHO SE VYPOČÍTÁVÁ SKÓRE SPÁNKU
Při přidělování skóre se berou v úvahu následující faktory spánku:
• Délka spánku
• Průměrné skóre stresu během spánku
• Celkový hluboký spánek
• Celkový lehký spánek
• Celkový spánek REM
• Doba bdění
• Neklid
Poznámka: Vaše osobní profilové údaje, například věk, ovlivňuje vaše skóre. Pro dosažení co nejpřesnějších výsledků se ujistěte, že jsou všechny informace ve vašem osobním profilu správné.

B) KATEGORIE KVALITY SPÁNKU A JEHO TRVÁNÍ

Pod skóre spánku najdete kategorii kvality spánku a dobu spánku.

C) SLOVNÍ HODNOCENÍ KVALITY SPÁNKU

Kromě číselného hodnocení, kategorie a délky vašeho spánku, vám Garmin poskytne slovní vysvětlení důvodů a příčin nižšího, případně vyššího skóre vašeho spánku.

D) SKÓRE SPÁNKU NA ČASOVÉ OSE ZA 7 DNÍ, 4 TÝDNY A 1 ROK

Vedle denního zobrazení "Skóre spánku", si můžete zobrazit na časové ose statistiky za 7 dní, 4 týdny nebo 1 rok.
Vedle hodnot "Skóre spánku" si můžete zobrazit také hodnoty "Klidový srdeční tep", "Body Battery", Pulzní oxymetr", "Dýchání" a "Stav VST".

E) PRŮMĚRNÉ ČÍSELNÉ HODNOTY METRIK SPÁNKU

Pod grafem si můžete přečíst metriky spánku za dané období. U 7 dní a 4 týdnů je to průměrné skóre, průměrný klidový srdeční tep, průměrná změna Body Battery, průměr SpO2 a průměrného dýchání. U 1 roku je to průměrné nejvyšší skóre a průměrné nejnižší skóre.

F) DOBA TRVÁNÍ SPÁNKU A NEPŘETRŽITOSTI SPÁNKU NA ČASOVÉ OSE ZA 7 DNÍ, 4 TÝDNY A 1 ROK

V grafickém zobrazení můžete vidět dobu trvání spánku a nepřetržitost spánku. V číselném vyjádření průměrnou délku spánku, průměrnou doba ulehnutí a průměrnou doba probuzení.

G) ČÍSELNÉ HODNOTY SKÓRE SPÁNKU A JEHO TRVÁNÍ ZA 7 DNÍ, 4 TÝDNY A 1 ROK

Jako poslední můžete vidět hodnoty pro zvolené časové období s údaji se skórem spánku a jeho trvání.

H) STATISTICKÉ ÚDAJE SPÁNKU UŽIVATELŮ GARMIN

Na tomto grafu můžete vidět jak dobře spali uživatelé Garmin ve čtvrtém čtvrtletí – říjnu, listopadu a prosinci – roku 2022. Více: www.garmin.com/en-US/blog/...
Průměrné skóre spánku u dospělých ve věku 20-29 let bylo 70, zatímco ve věku 50-59 let klesá na 66 a u osob starších 70 let je průměrné skóre 61. Jinak ženy spí (jen o něco málo) lépe než muži v průměru.
> ZDROJE/ODKAZY
www.garmin.com/en-US/blog/health/new-data-examines-quality-of-garmin-users-sleep

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Když se snažíme dosáhnout svých sportovních cílů, chceme se cítit odměněni za své úsilí. Odznaky Garmin Connect přinášejí rychlý a snadný způsob, jak sledovat svůj pokrok, získávat body a uznání za své aktivity. Díky bodům můžete soutěžit se svými známými, stoupat v žebříčku a dosahovat vyšších úrovní. Čím více aktivit dokončíte, tím více bodů získáte.  Úrovně odznaků se pohybují od 1 do 10.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE, ODPOJUJE SE BLUETOOTH, HODINKY NEJDOU SPÁROVAT

Jedním z největších problému Garmin je, že doplácí na to, že každý výrobce telefonu, někdy i model má jiné nastavení. Např. některé nastavení automaticky uspávají Connect (a jiné aplikace) a tím pak vaše zařízení, např. hodinky nedostávají potřebné informace z telefonu.

ROZDÍLY MEZI: GARMIN FENIX 8 & EPIX 2 PRO & FENIX E. JAKÉ AMOLED HODINKY VYBRAT ?

⌚ Hlavní vlajkovou lodí Garmin je nyní Fenix 8 Amoled, který postupně více a více poráží verze s MIP ( transflektivním)  displejem. Fenix 8 Amoled, není nejlevnější, přesto si najde mnoho příznivců. Pro ty, kteří hledají jinou variantu s Amoled displejem, se pokusím přijít s menším srovnáním.